Kristallerin Günlük Hayatımızda Kullanımları

 

Doğal Taşların Günlük Kullanımları

Yüz yıllardan beri varlığını koruyan doğal taşlar, günümüzde de popülerliğini korumaya devam ediyor. Meditasyon yaparken, aksesuar kullanırken, hatta artık su şişelerimizde bile doğal taşlardan faydalanıyoruz.

Uzunca bir zamandır ben de doğal kristal taşlardan faydalananlardanım. Özellikle meditasyon yaparken ve evimin çeşitli alanlarında...

Yaşam alanlarımızda da yer verdiğimiz kristallerin bitmek bilmeyen bir enerjisi var. Bu da bizim için pozitif enerji anlamı taşıyor. 

Bir sürü kristal var aslında. Pembe kuvars, ametist, sitrin, florit, kalsit, kristal kuvars, aquamarin, yosunlu akik, kaplan gözü, zümrüt, güneş taşı, selenit vs.vs. Saymakla, yazmakla bitmez. Bu taşların her biri ayrı bir enerji taşıyor içinde. Kullandığımız alanlar, kullanırken nasıl bir enerjiye sahip olduğumuz bu yüzden oldukça önemli. 

Kullanım Alanlarına Göre Kristaller

Kristallerin günlük hayatımızda kullanımları, gün içerisinde en fazla zaman geçirdiğimiz yerde başlıyor. Mesela yatak odası.

Yatak odası dediğimiz alan, artık tüm dış etkenlerden soyutlandığımız ve dinlenmeye başladığımız bir alan. Bu sebeple bizi daha fazla sakinleştirebilecek, sevgi ve şefkat duygumuzu arttıracak doğal taşlardan yararlanabiliriz. Pembe kuvars ve florit bu alanda kullanabileceğimiz taşların başında geliyor. 

Doğal Taşlar: Pembe Kuvars yazımıza göz atabilirsiniz...

Bir diğer kullanım alanı elbette en çok vakit geçirdiğimiz oturma alanlarımız, yani salonlar ya da oturma odaları. Bu alanlarda daha fazla manyetik ve insan enerjisi mevcut. Bu sebeple enerji dengelenmesinin en önemli noktalarından biri diyebiliriz. Pembe kuvars, sitrin, kalsit ve kristal kuvars bu alanlarda tercih edebileceğiniz kristaller. 

Kalsit Taşının Özellikleri yazımıza göz atabilirsiniz...

Meditasyon alanları da kristallerin kullanım alanlarından. Özellikle odaklanmaya ve pozitif enerji yaratmaya yardımcı olan dumanlı kuvars, pembe kuvars, aquamarin ve kristal kuvars odaklanmanızı kolaylaştırırken, aynı zamanda enerjinizin dengelenmesine ve stres seviyenizin azalmasına yardımcı olacaktır. 

Kristal Kuvars Özellikleri yazımıza göz atabilirsiniz...

Sevgiler xx

Yorumlar