Cildi Besleyen 7 Etkili Besin



Cilt sağlığımız için pek çok yönteme başvurduğumuz doğru. Kremler, maskeler, tonikler, peelingler, güzellik merkezlerinin yollarını aşındırmalar, vitaminler, mineraller vs.vs. Tüm bunlar cilt sağlığımız için mantıklı yöntemlerden bazıları. 

Fakat atlanılmaması gereken bir nokta var ki, cildimizi içeriden beslemediğimiz müddetçe dışından yaptığımız uygulamalardan yeterli randıman alamayız. Yani işe içeriden başlamak gerekir. Peki nasıl mı?

Yediklerimizin ruh ve beden sağlığımıza etkisi büyük. Yani genetik olarak yüksek bir avantaja sahip değilseniz tükettiğiniz yiyecek ve içecekler cildinizin görünümünde büyük rol oynuyor. 

Sık ve yoğun bir şekilde şeker tüketen bireylerin ne kadar bakım yaparlarsa yapsınlar çabuk yaşlandıkları bilimsel araştırmalarla kanıtlanmış gerçeklerden sadece bir tanesi. 

Bu sebeple cildi besleyen 7 besin yazısını sizler için kaleme aldık.

İlk Sırada Avokado Var

  • Avokado
İçerdiği yağlarla hem nem ihtiyacını karşılar hem de cilde canlılık ve parlaklık verir. Ayrıca içinde bulunan E vitamini cildinizin güçlenmesini sağlar. 
  • Koyu Yeşil Yapraklı Sebzeler 
Hücrenin gereken nem ihtiyacının karşılanmasını sağlar ve serbest radikal oluşumunu önler. 
  • Karpuz
Nemli bir cilt dokusu için birebir. İçeriğinde bulunan yüksek su oranı sayesinde daha canlı ve daha taze bir cilt zemini oluşumuna yardımcı olur. Aynı zamanda C ve E vitamini de içerir. 
  • Kırmızı Üzüm
Serbest radikallerin etkisini azaltır, cildin kırışmasını engeller ve nem oranını artırır. 
  • Domates
Cildi dış etkenlere karşı güçlendiriyor ve serbest radikallerle savaşıyor.
  • Yulaf
Hücrelerin zarar görmesini engeller. Antioksidandır. Canlılık ve parlaklık verir
  • Somon Balığı
Omega-3 içeren yağlı balıklar cildin canlı ve daha nemli olmasını sağlar. Cilt elastikiyetinin kaybolmasını engeller.

Yukarıda yer verdiğimiz besinlerle desteklenen beslenme planınıza günlük hareketi de eklerseniz, vücudunuz için içten ve dıştan destek sağlamış olacaksınız. Tabii günde en az 2,5-3 litrelik su tüketimini de eklemek lazım bu listeye. Hatta olmazsa olmazlar arasında diyebiliriz. 

Alışkanlıklarınızı bir çırpıda bırakmak kolay değil elbette ama adım adım ilerleyerek kendiniz için iyi ve doğru olanı hayatınıza alabilirsiniz. Kimse sizden bir an da mucize beklemiyor. 

Sevgiler...

xx
 



Yorumlar