Kuşkonmazın Faydaları


Bugünün sebzesi kuşkonmaz. Herkesin pek bilmediği, bilse de tercih etmediği ve belki de cesaret edemediği bir sebze kuşkonmaz. Mayıs ayı sebzelerinden. Fırında ve tavada soslayarak yapılanları tercihler arasında. Üstelik pişirmesi hiç de zor değil. Mineral ve vitamin açısından da zengin.

Kuşkonmaz içerdiği yüksek lif ile hem tok tutucu hem de sağlıklı bir sebze. Karbonhidrat oranı da oldukça düşük. A,B ve C vitaminleri içerir ve bunlar sağlık için oldukça önemlidir. İçeriğinde yüksek oranda protein ve folik asit barındıran kuşkonmaz, bağışıklığı güçlendirir ve vücuttaki ödemin atılmasına yardımcı olur.

Kanın temizlenmesinde ve ağrıların azalmasında listede ilk sıralarda kendine yer bulan kuşkonmaz, ayını zamanda psikolojik rahatsızlıklarda ve sinir hastalıklarında da büyük rol oynar.

Kuşkonmazı tüketmeden önce üzerinde ki sert kısmı alıyorsunuz, yumuşak yeri kalıyor. İsterseniz fırında isterseniz tavada isterseniz soslayarak ya da baharat ekleyerek tüketebilirsiniz. Tercih sizin.

Sevgiler...
xx

Yorumlar