A Vitamini Deposu: Tatlı Patates

En Tatlı Sebzelerden

Son zamanlarda sağlığına dikkat eden ve nişastalı besinlerden uzak duranlar için tatlı patates mutfaklarda baş tacı ilan edildi. Özellikle fırında pişiriliyor olması ve glisemik indeksinin ciddi derecede düşük oluşu, tercih sebeplerinden sadece ikisi.

Tatlı patates aslında bildiğimiz patatesten hem renk olarak hem şekil olarak hem tat olarak hem de içerik olarak oldukça farklı. Altını çizerek belirtmek gerekir ki, 100 gramlık bir tatlı patatesin içerisinde günlük A vitaminini ihtiyacımızı karşılayacak kadar A vitamini bulunmakta. Bu da tatlı patatesi tercih etmek için yeterli bir sebep aslında. 

Bir diğer ekten madde ise potasyum. Tatlı patates potasyum açısından da oldukça zengin bir besin. Tıpkı B5 ve B6 vitamini açısından zengin olması gibi. 

Tatlı patatesin cilt dostu olduğunu biliyor muydunuz? Pek çok sağlıklı gıda gibi tatlı patateste sağlıklı bir cilt için kendine listede ilk sırlarda yer buluyor. 

Glisemik indeksi düşük olduğu için kan şekerinin yükselmesine sebep olmayan tatlı patates aynı zamanda antioksidan açısından da oldukça zengindir. 

Her ne kadar gittiğimiz tüm marketlerde denk gelemesek de, eskiye nazaran daha çok tercih edilmesi sebebi ile bazı market zincirlerinde kendisini bulmak mümkün. 

Bulursanız kaçırmayın.

Sevgiler..
xx




Yorumlar