Quersetin ( Kuersetin ) Nedir? Faydaları Nelerdir?


Son zamanlarda yaşadığımız sağlık tehditlerinden sonra kendimize daha da dikkat eder olduk. Sağlıklı gıdalar, vitaminlertemizlik, dikkat, özen derken içimizden bir sağlık canavarı çıkıverdi. Bilmediğimiz şeyler öğrendik, adını duymadığımız vitaminlerle tanıştık.

O vitaminlerden biri de Quercetin (kuersetin) oldu. Ben corona virüs çıkmadan önce kendisini duymamıştım. "Çok cahilmişsin yok artık" diyenleriniz olabilir. Olsun, ne yapalım. Önemli olan öğrenmek der yoluma bakarım ben de.

Araştırdım bu quercetin denen destek kuvveti. Bayağı faydalı, yararlı, mucizevi bir şeymiş meğer. Nasıl kaçırmışım nasıl atlamışım inanamadım. Faydaları saymakla bitmiyor. Ciddi bir antioksidan! Hatta kanserle mücadele de bile kullanılıyor.

En önemli etkisi elbette yukarıda yazdığım gibi antioksidan oluşu. Bu sebeple vücudumuzda ki serbest radikalleri temizliyor. "O nedir?" diyeceksiniz şimdi. Onu da bir sonraki yazımızda detaylı anlatayım.

Peki hangi sıkıntılara iyi geliyor bu kuersetin?

  1. Gut
  2. Alerjik astım, nezle
  3. Viral enfeksiyonlar
  4. Cilt hastalıkları
  5. İnsülin direnci, diyabet
  6. Kronik yorgunluk
  7. Artrit sorunlar
  8. Göz problemleri
  9. Yüksek kolestrol
Kuersetin İçeren Gıdalar
  1. Domates
  2. Kakao
  3. Soğan
  4. Elma
  5. Yeşil çay
  6. Turunçgiller
  7. Çilek
  8. Kırmızı şarap
  9. Yeşil yapraklı sebzeler
  10. Brokoli
  11. Zeytinyağı
  12. Berryler (yabanmersini, ahududu, frambuaz, böğürtlen, karadut)
  13. Vişne
  14. Koyu kiraz
  15. Kapari
  16. Ananas
Kuersetin aynı zamanda stresin bedenimiz üzerindeki etkilerini minimuma indiriyor. Yaşlanma ile savaşıyor, dayanıklılığı arttırıyor. Ciddi bir bağışıklık destekçisi. Bileşiğinde bulunan bromelain (protein sindirimi yapan bir enzim, en çok ananas meyvesinde bulunuyor) anti-enflamatuar etki sağlıyor. Bu sayede iltihaplanmanın etkileri azalmış oluyor. 

Bu süreçte hem yukarıda yer alan besinleri tüketerek hem de doktorunuz uygun görürse quercetin takviyesinden faydalanabilirsiniz. 







Yorumlar