Kansere Sebep Olan Bazı Faktörler


Son zamanların en çok konuşulanların başında kansere sebep olan faktörler konusu geliyor. Tükettiğimiz her şey başta olmak üzere stres, yaşam şartları, kaygı ve korku durumları, alkol ve sigara gibi zarar verici maddeler vücudumuzu zora sokuyor ve hastalıklara davetiye çıkartıyor.

Bugün, sıklıkla tükettiğimiz fakat zararlı olan besinlerden bahsedeceğim birkaç maddede.

Şeker Tüketmek

Şeker hem kansere yakalanmayı kolaylaştırıyor hem de vücudun mücadele etmesini zorlaştırıyor. Aşırı şeker tüketimi ( Sofra şekeri, karbonhidratlar, tatlılar, fruktozlar, glukozlar vb. ) insülin direnci olanlarda direnci tetikleyerek meme, karaciğer ve kolon kanseri gibi hastalıklara sebep olabiliyor.

Sıcak Besinler Tüketmek

Çok sıcak olan yiyecek ve içecekler, sindirim sistemini olumsuz açıdan etkiliyor ve risk oluşturuyor. Bu sebeple yiyecek ve içecekleri daha ılık tüketmekte fayda var.

Yanmış Gıda Tüketimi

Mangal ya da barbekü hepimiz seviyoruz değil mi? Burada pişen etlerin, karamelize olmuş ve yanmış olan gıdaların birer kanserojen madde olduğunu unutmamakta fayda var.

Nitratlar

Sosis ve salam gibi et türevlerinde ki nitrit ve nitratlar kalın bağırsak ve mide kanserine sebep olduğu yapılan araştırmalar arasında. İşlenmiş gıdaları tüketirken iki kez düşünmekte fayda var.

Trans Yağlar

Yıllardır konuşulan en ciddi mevzulardan biri de trans yağlar. Özellikle hazır yiyeceklerde bulunan yağ asitleri kansere sebep olan durumlar listesinde rahatlıkla yer bulabiliyor. Margarinler ve pek çok bitkisel yağ, sağlığınız açısından ciddi risk oluşturuyor. Zeytinyağı (ayçiçek ve mısır özü yağı değil), tereyağı, fındık yağı, hindistan cevizi yağı vb. sağlıklı yağları tercih edebilirsiniz.

Sevgiler
xx


Yorumlar