Ünlüler Formunu Nasıl Koruyor?


Yıllardır ama yıllardır ünlülerin nasıl beslendikleri, ne yiyip içtikleri, sporları, diyet türleri, bir günlerinin nasıl geçtiği vb. pek çok durum merak konusu olmuştur. "Ben de onun gibi olacağım ya da ben de onun yediklerini yiyeceğim" algısı benden önce de benim çocukluğumda da şimdi de oldukça popülerdir. Hal böyle olunca yakın takibe aldığımız pek çok ünlü oluyordu.

Şimdi ne oldu? Devir değişti. Eskiden bu tarz bilgilere ulaşmak daha zorken, artık elimizin altında teknoloji olduğu için her şeyden haberdar oluverdik. Hatta bizim çabalamamıza gerek kalmadı, ünlüler bu paylaşımları kendileri yapmaya başladı. Yaşasın!

Artık dönem zayıf olma dönemi değil de sağlıklı yaşama dönemi oldu. Bundan 5 yıl öncesine kadar kalori hesabı yaparken, şimdilerde daha bilinçli olduk (oldular) sağlıklı yaşam nasıl oluru kovalıyoruz.

Bugün Miranda Kerr, Gisele Bündchen ve Gwyneth Paltrow üçlüsünün sırlarını payalaşacağım sizlerle. Bu üçlü eskiden bir kibrit kutusu peynir, akşamları ızgara tavuk takılırken artık (uzunca bir zamandır) organik besinler, yogalar, vejetaryen beslenmeler gibi gibi şeklinde hayatlarına devam ediyorlar.


Miranda Kerr

Aslında kendisini yakından takip ediyorum diyebilirim. Neden? Çünkü benim kafamdaki sağlıklı yaşamı yaşadığı için kendisini kendime oldukça yakın buluyorum diyebilirim. Neler yapıyor?

Öncelikle güne sabah 06:00'da başlıyor (bu kısmı pek yakın bulmuyorum kendime). Sonrasında mis gibi bir meditasyon (doğal taşlarla, ki bu kısım en yakın bulduğum kısım). Sonrasında avokado tostlu bir kahvaltı, ardından iş güç, gün içerisinde bitki çayları, sebze suları, smoothieler vs. Akşam da salata ve tavuk.

Biraz klasik gibi ama değil. %80 %20 kuralı ile sağlıklı yaşamın adımlarını atıyor kendisi. KORA Organics markasının kurucusu ve tüm ürünlerini kullanıyor. Özellikle noni meyvesi her üründe var ve vazgeçilmezi.Kundalini yoga, gün içerisinde her fırsatta meditasyon, rutin masajlar olmazsa olmazları.

Saçları için de hindistancevizi yağını tercih eden eski Victoria's Secret güzeli 3 çocuk, iş, eş ve ev çemberinde oldukça sağlıklı, mutlu, güzel ve alımlı bir şekilde hayatına devam ediyor.


Gisele Bündchen

Limonlu sular, bolca yeşillik, elbette yoga ve egzersiz, temiz ve sağlıklı beslenme Bündchen'ın olmazsa olmazları arasında. Tıpkı Miranda Kerr gibi %80 %20 kuralını hayatına uyarlayanlardan.

Aynı zamanda formunu hindistancevizi suyu ve yoga ile koruyan Gisele kırmızı et yerine hindi ve ördek tercih ediyor.


Gwyneth Paltrow 

Aslında O, sağlıklı yaşam konusunda en hassas olanlardan diyebiliriz. Elbette düzenli egzersiz, temiz beslenmeü organik yaşam, detoks ve düzenli uyku ortak payda da yer alıyor. Ancak Gwyneth Paltrow'da bir kaç değişik madde daha var.

Kimyasal olmayan makyaj ürünleri tercihi, tuzlu su banyosu, box ve cardio, ağız ve diş bakımı için hindistan cevizi suyu ile gargara, smoothie, işlenmiş gıda ve şekerden uzak durma, hamur işi tüketmeme, sağlıklı yağ ve bol sebze tercihi listedeki bazı maddelerden diyebiliriz.


Yorumlar