Rüya Görme Sebeplerimiz


Rüyalar hayatımızın bir parçası. Hepimiz hemen her gece ya da her uykuya daldığımızda rüyalarla karşı karşıya geliyoruz. Genellikle uyandığımız an aklımızda olan fakat sonrasında hatırlamadığımız rüyalara illa bir mana yüklemek zorunda değiliz elbette. Fakat çeşitli araştırmalar sonucuda rüya görmemizin birden çok sebebi varmış. Yani siz rüyalarına farklı anlamlar yüklerken aslında altında farklı bir sebep yatıyor olabilir.

Rüyalarımız aslında bize klavuzluk edebilir. Yani siz doğru rüya ile doğru sonucu karşılaştırırsanız eğer büyük bir ihtimalle doğru yorumlamayı yapabilirsiniz. Rüyaların geleceği haber verdiği yönünde söylentiler de var elbette.

Mesela bundan yıllar önce Abraham Lincoln rüyasında vurularak öldürüldüğünü görmüş. Normal şartlarda buna "ömrün uzar" yorumu yapılır. Fakat 14 Nisan 1865 yılında izlemeye gittiği tiyatro oyununda vurularak öldürülmüş. Peki gerçekten malum mu olmuş nasıl öleceği yoksa tesadüf müymüş?

Neden Rüya Görürüz?

  1. Beynimiz biz uyurkende çalışmaya devam eder. Rüyalar uyku esnasında beynimizin aktif olarak çalışmasını sağlar.
  2. Yaşadığımız sorunları çözmek için. 
  3. Yaşadıklarımızı unutmak için. 
  4. Ruhsal olarak iyileşmemiz için.
  5. Bazı şeyleri hatırlamak için.
  6. Aklımızdan geçenleri gerçekleştirebilmek için. 
Tüm bu maddeler rüya görmemizin sebebi olarak adlandırılabilir ve doğru şekilde yorumlandığında doğru sonuçlara ulaşılabilir. 

Peki siz neden rüya gördüğünüzü düşünüyorsunuz? Gördüğünüz rüyaların sebepleri ne olabilir?



Yorumlar