Glutensiz Havuçlu Kek

Malzemeler


1 1/3 su bardağı  (400 ml) glutensiz un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
3 yumurta
2/3 su bardağı (160 ml) şeker
2/3 su bardağı (125 ml) zeytinyağı
1,5 tatlı kaşığı zencefil
1 tatlı kaşığı tarçın
250 gr (yaklaşık 3 adet) rendelenmiş havuç
2 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
1/4 su bardağı kuru üzüm
1/2 su bardağı hafif dövülmüş ceviz

Kreması İçin

100 gr krem peynir
25 gr tereyağı
120 gr pudra şekeri
1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi

Süslemek İçin

Arzuya göre pudra şekeri, hindistan cevizi rendesi ya da şeker hamurundan yapılmış mini havuç

Hazırlanışı

Fırını 180 dereceye ayarlayın, önceden ısıtın. Dilediğiniz kek kalıbını yağlayın, unlayın. Yumurtaları çırpın. Sırasıyla şekeri ve yağı ilave edin. Çırpmaya devam edin. Un, kabartma tozu ve baharatları ilave edip karıştırın. Havuç, portakal kabuğu rendesi, üzüm ve cevizi de ilave edip karıştırın. Hazırladığınız kalıba karışımı dökün. 50-55 dk kadar pişirin. Sonra soğumaya bırakın. 

Krema için; tereyağını ve pudra şekerini çırpın. Portakal kabuğu ve krem peyniri ilave edip karıştırın. Soğuyan havuçlu kekin üzerin yayıp, süsleyin.

Afiyet olsun :)

Yorumlar