KIŞ MEVSİMİNE BALAYI ÖNERİLERİ

Yazın evlenenler ne kadar şanslı değil mi? Balayı için çeşit çeşit alternatife sahipler. Deniz kum güneş üçlüsü bir yana dursun tarihi ya da turistik geziler yapmak için bile şansları var. İster Cruise gemisi ile istenirse de paket tur programları ile kuzey yarım kürede dilediklere yere gidebilirler. Peki ya kışın ya da sonbahar sonları gibi evlenenler? Merak etmeyin. Onlar için de bir çok seçenek mevcut...


Aslında burada kilit nokta nereye gitmek istediğiniz. Yani illa kışın evlendiniz diye kışın balayına gitmek zorunda değilsiniz. Elbette ki balayınızı yazın da yapabilirsiniz. Hatta erken rezervasyon fırsatlarından bile yararlanmanız mümkün. Ama illa kışın gitmek istiyoruz diyorsanız o zaman aşağıda yer alan seçenekleri değerlendirebilirsiniz. 

Öncelikle ilk önerimiz elbette ki dağ otelleri olacaktır. İlla kayak yapmak zorunda değilsiniz. Şömine sıcaklığının, doğa yürüyüşlerinin, teleferik kullanarak dağa çıkmanın ya da kar da sıcak şarap içmenin tadını doyasıya çıkarabilir, eşinizle güzel vakit geçirebilirsiniz. Tabii bu sakin bir balayı geçirmek isteyenler için. Daha renkli bir balayı için bulunduğunuz otelde ki etkinlikleri de takip edip katılmanız mümkün. 


Peki kayak merkezleri? Gündüzleri kayak yapmanın tadını rahatlıkla çıkarabileceğiniz Palandöken, Kartalkaya, Uludağ ve Erciyes sizin için ideal kayak merkezlerinden.

Yurt dışına çıkmak isteyenler ve soğukla karışık tarihi bir gezi yapmak istiyorsanız size Prag, Viyana, Budapeşte ve Avusturya gibi avrupa ülkelerini gönül rahatlığı ile önerebiliriz.

Buarada avrupa demişken; kış mevsiminde eğer soğuk havaya ( eksili rakamlara ) pek alışık değilseniz Rusya'yı listenizden derhal çıkartın.

Aslında aynı önerimiz Finlandiya ve Norveç içinde geçerli. Gündüz vaktinde bile hava sıcaklığı -10 ile -15 arasında değişkenlik gösteriyor ve hep kar yağıyor. Yani kuzey ve soğuk sever değilseniz biraz zorlanmanız mümkün. 


Türkiye'de kışın hava sıcaklıkları ve turizm merkezleri hepimizin malumu. Bu yüzden bir yerlere kapanıp kalmak istemiyor ama hemen bir balayı yapalım diyorsanız sizi güney yarım kürede de ağırlayabiliriz.

Maldivler, Bali, Bora Bora Adaları, Uzak Doğu, Avustralya, Güney Amerika ( Brezilya, Arjantin..) sizin için sıcak bir balayı rotası olacak özelliklere sahip. 

Mesela Maldivler'e direkt uçuşla 8 saatte ama aktarmalı uçuşla 22 saatte ulaşabiliyorsunuz. Aynı şekilde Tayland'da 9 saat sürüyor. Ama en zahmetlisi Bora Bora Adaları. Tam 24 saatlik bir uçuşun ardından adaya ayak basabiliyorsunuz. Yani aslında 3-4 günlük bir balayı için pek de çekilesi yol değil?

Buarada Avustralya için de yaklaşık 17 saat, Güney Amerika ülkeleri içinse 14 saat uçmanız gerekiyor.

Bali 13
Singapur 11
Hongkong ise 10 saat sürüyor. 

Tarifeler bu şekilde. İlla sıcak yerlerde olmak isterim derseniz kendiniz uzun soluklu uçuşlara hazırlasanız iyi olur. 

Şimdiden iyi tatiller...

Yorumlar