YABAN MERSİNLİ BİTTER ÇİKOLATALI PASTA

Malzemeler
  • 1 su bardağı kurutulmuş yaban mersini
  • 1/3 su bardağı ahududu likörü
  • 225 gram tereyağı ( küp küp )
  • 350 gram bitter çikolata ( küp küp )
  • 6 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz
  • 2/3 su bardağı toz şeker
Bitter Çikolatalı Ganaj İçin:
  • 1 su bardağı krema
  • 300 gram çikolata
  • 4 çorba kaşığı ahududu likörü
Üzeri İçin:
  • Frambuaz
Yapılışı
Fırını 180 dereceye ısıtalım. 24 cm kelepçeli kalıbı yağlayalım. Kurutulmuş yaban mersinive likörü tencerede kısık ateşte 1 dakika kadar ısıtalım ve ardından soğumaya bırakalım. Sıcaklığı oda sıcaklığına geldiği zaman süzelim. Yaban mersini ve likörü ayrı ayrı kaplara alalım.
Derin bir tencere de tereyağını eritelim. Sonra ateşten alıp üzerine çikolatayı ilave edelim. 1 dk kadar bekledikten sonra pürüzsüz bir karışım elde edene kadar karıştıralım. Ardından şekeri ve yumurtaları tek tek ekleyelim. Her bir yumurtayı 1 dk kadar çırparak karışıma yedirin. Süzerek ayırdığınız likörü ekleyip karıştırın. Un ve tuzu elekten geçirip çikolatalı karışıma ilave edin, fazla çırpmadan karışıma yedirin. Son olarak da yaban mersinini de karışıma ilave edin.
Hamuru yağlanmış kalıba dökün ve önceden ısıtılmış fırında 50-60 dakika pişirin. Ardından keki fırından çıkarıp tamamen soğutun.
Ganajı hazırlamak için, çikolatayı derin bir kaseye alın. Kremayı küçük bir sos tenceresinde kaynama noktasına kadar ısıtın. Sıcak kremayı çikolatanın üzerine dökün. Spatula ile homojen bir karışım elde edene kadar altüst ederek karıştırın. Sonrasında likörü de ilave edin. Ganajı soğuyup kıvamı yoğunlaşana kadar 1 saat kadar bekletin.
Buarada soğuyan keki kalıptan çıkarıp servis tabağına alın. Üzerini ve kenarlarını çikolatalı ganaj ile sıvayın. Taze frambuazlar ile dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Dilerseniz frambuazlı da sos ekleyerek servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun. 

Yorumlar