Haftanın Modacısı: ALEXANDER McQUEEN

Lee Alexander McQueen 1969 doğumlu İngiliz bir moda tasarımcısı. Çalışmaları, tasarımları ve başarıları oldukça önemli bir yere sahip aslında. 
1996-2001 yılları arası Givenchy' de baş tasarımcı olarak çalışmasının yanı sıra kendi markasını kurarak modaya yön vermesi, göz ardı edilemeyecek kadar değerli aslında. 


Moda tasarım alanında yüksek lisans eğitimi bulunan McQueen'in toplamda almış olduğu 4 farklı ödülde bulunuyor. 1996-1997 ve 2001 yıllarında en iyi İngiliz tasarımcısı ödülünü alırken 2003 yılında yılın uluslararası tasarımcısı ödülüne layık görülmüştür. Aynı zamanda McQueen MAC firması ile çalışan ilk tasarımcı olmuştur. 
İş yaşamındaki başarılar bir yana dursun, özel hayatıyla da dikkat çeken bir isimdi McQueen. 18 li yaşlarında eş cinsel olduğunu ailesi ve çevresiyle paylaşması bir deprem yaratsa da bu durum o kadar uzun sürmedi. 


Yaşamına pek çok başarılı tasarımı sığdıran ve bir dünya markası haline gelen Lee Alexander McQueen 2010 yılında annesinin ölümünden 9 gün sonra intihar ederek yaşamına son vermiştir.

Yorumlar