BU HAFTA NE GİYMELİ

Yağmurlu havalardan kendimizi alamadığımız bu bahar aylarında, neyi nasıl kombinleyeceğimiz, kalın mı yoksa ince mi giyineceğimiz ve en önemlisi gün içerisinde ki şiddetli hava değişimlerine nasıl ayak uyduracağımız bir muamma oldu çıktı.
Sabahları bizi aldatan güneş akşam üzeri kaybolduğunda bizi bizden alan o kış ayazını iliklerimize kadar hisseder olduk. Kalın kabanlarla gündüz dayanılmaz bir sıcağın içinde bulurken kendimiz, akşam şifa niyetine kullanıyoruz bizi gündüz pişiren kabanlarımızı. Gündüz ince bir trençkotla ferah ferah dolanırken de akşam soğuk hava çarpıyor bizi.

Peki bu duruma bahar aylarında nasıl bir çözüm getireceğiz?

Öncelikli olarak yoğun yün içeren her parçadan uzak durmak gerekiyor. (Tabii sabahtan başlayan ekstra kış soğuğundan bahsetmiyorum! ) Bu bizi gündüzün sıcağından koruyacak bir öneri.

Hırkasız Çıkmayın

İçinize ne giyerseniz giyin sakın hırkasız çıkmayın. Hırka dilediğiniz zaman çıkarıp giyebileceğiniz eşsiz parçalardan biri. Aynı zamanda kombinlerinizi, seçeceğiniz hırkalarla renklendirebilir, farklılık yaratabilirsiniz.




















Yanınızda Şal Bulundurun

Şal bahar aylarının vazgeçilmezleri arasında yerini korumaya devam ediyor. Şalı aynı zamanda çantanızda kullanarak da şıklık yaratabilirsiniz. Sapına takabilir ya da içinden dışarı doğru sarkıtarak kullanabilir, farklılık yaratabilirsiniz.






















Mutlaka Şemsiye Taşıyın

Şemsiye yağmurlu havaların kurtarıcısı. Hava siz evden çıkarken ne kadar güzel olursa olsun akşam üzeri yağmurun başlamayacağının bir garantisi yok. Bu yüzden çantanızın bir köşesine ya da arabanızın bagajına ufak bir şemsiye eklemeyi unutmayın.




Ve bir DİP NOT: Şemsiyeniz ıslandıktan sonra kapatıp kılıfına kaldırsanız bile çantanıza kaldırdığınızda ıslatma ihtimali çok çok yüksek. Bu yüzden şemsiyenin büyüklüğünde koruyucu bir poşeti çantanızda bulundurmanız yararınıza olabilir.

Babetler İçin Çok Erken

Havaları güzel görüp de babet sevdasına kapılmayın sakın. Vücudumuzun ısı merkezi ayaklardan geçer. Ayağınızı ne kadar sıcak tutarsanız bedeniniz de o kadar sıcak kalır. Ayaklarınız üşüdüğünde bedeniniz kan akışını yavaşlatıp üşümenize neden olacaktır. Gündüz sizi mutlu eden babetleriniz akşam canınızı sıkıp sizi üşütebilir. Aman dikkat !

Ve son olarak bu hafta ne giymeli..

Hafta boyunca yağmur tüm yurtta etkili olacakmış. Sıcaklıklar fazla düşmese de bol bol ıslanacağız gibi gözüküyor. Trençkot, şemsiye ve düz tabanlı kısa botlar gününüzü kurtarırken, kıyafetinizin uygunluğuna göre yağmurluk da tercih edebilirsiniz.







Yorumlar