Haftanın Modacısı: ZUHAIR MURAD



Zuhair MURAD ! Lübnan lı, hem başarılı hem yakışıklı ve tabi ki dahiyane bir tasarımcı. Tasarımlarını görüp de hayran kalmamak mümkün değil. Ben elimden gelse hepsine tek tek sahip olmak isterdim.

Murad hakkında biraz bilgi vermek gerekirse; Kendisi 1971 de Beyrut da doğmuş. Liseye kadar ülkesinde kalan Murad, lise eğitimi için Paris e gitmiş. Bu zaman dilimi içerisinde özel bi TV programının başlattığı yarışmada moda tasarım alanında birincilik elde etmiş. Sonrası da gelmiş zaten. Zuahir Murad bu yarışmadan sonra moda sektörünün basamaklarını büyük başarılara imza atarak tırmanmış.


                                                     

Bugün pek çok ünlü kırmızı hali da onun kıyafetlerini tercih ederken, haute couture tasarımlar için randevu listesine girmeye çalışanlarda azımsanacak bir sayıda değil.

Zuhair Murad la bir araya gelmek sanıldığı kadar kolay bir durum da değil. Gelinlik ya da özel tasarım kıyafetler için önce Beyrut ya da Paris showroomlarından birinden randevu almak zorundasınız. Sonra, eğer referansınız sağlamsa kendisi ile görüşebilirsiniz. Tasarımlarını görmeniz için sizi defilesine davet ediyor. Daha sonra beğendiğiniz tasarımlar üzerinden dilediğiniz dikim gerçekleştiriliyor ve düğün organizasyonunuza kendisi ve ekibi de dahil oluyor. En başından en sonuna kadar Zuhair Murad la zaman geçiriyorsunuz ve düğününüzde baş davetli kendisi oluyor. Böyle bir durum için yaklaşık 60.000 ile 200.000 euro arasında bir bütçe ayırmanız gerekiyor.

Hal böyleyken Zuhaair Murad gelini olmak oldukça meşakkatli bir iş gibi gözüküyor. Yine de tasarımlarına hayran kaldığım ve ortaya çıkarttığı parçalarla harikalar yaratan bu adamın kıyafetlerinden kendimi alamıyorum maalesef.

Bu arada erkek okuyucular için bir dip not da eklemek isterim:
Zuhair Murad aynı zaman da kişiye özel olarak takım elbise de tasarlıyor. Tercih edenlere duyurulur :)


Yorumlar