PARFÜMÜN KARŞI KONULMAZ CAZİBESİ

Biz kadınlar alışveriş yapmadan ayakkabılar almadan hayatın keyfini çıkarmadan yaşayamayan varlıklarız. İlla o ayakkabı alıncak ve arkadaşlarla dedikodu yapmak için 5 çayına giderken giyilip hava atılcak :)

Aslına bakılırsa sadece kıyafet ve ayakkabı için değil kozmetik ürünler içinde geçerli olan bir durum bu. Favori parfümlerimden biri olan Christian DIOR un Addict i benim için bir vazgeçilmez mesela. Ya da takip edenler bilirler blogun ilk yazılarından birinde paylaştığım Thierry Mugler ın Alien Essence Absolue parfümü..Tanrım ne can alıcı kokular onlar öyle...

Kadınlar hayatların da günlük rutinlerinde ev de iş de arkadaş toplantılarında davetlerde yemeklerde parfüm olmadan olmayacağını iyi bilirler.

Peki ama bu parfümleri neye göre seçmeli nasıl saklamalı ve ne sıklıkla kullanmalıyız?

Neye Göre Seçilmeli ???

Parfüm denemek için en uygun zaman akşam üzeri..Çünkü bu saatlerde koku alma duyusu çok güçlü çalışıyor.Ayrıca kışın yaza göre de daha kuvvetli koku alabiliyoruz.
Parfümü sıktıktan sonra en az 1 saat teninizde olgunlaşması için beklemeniz gerekiyor.Tabi parfüm kullanırken mevsim ve tercih ettiğiniz kıyafetlerde çok önemli.
Bahar ya da yaz ayrlarında serin ve hafif kokular tercih etmekte fayda var.Bu tip parfümleri keteni ince pamuklu kumaşlar ve özellikle ipekle kullanmalısınız.
Sonbahar ve Kışın odunsu, güçlü ve ağır kokuları tercih edebilirsiniz.Bu kokular tüvit, yün ve deri gibi kumaşlarla birlikte kullanıldığında daha kalıcı olurlar.

Nasıl Saklanmalı ???

Parfümlerinizi her zaman ışıktan uzak, karanlık ve serin bir yerde saklamanızda fayda var.Tüm parfümlerin içinde alkol vardır.Eğer ışığa ve sıcağa maruz kalırlarsa parfümün içinde bulunan moleküller dağılarak kokusunu kaybeder.Dökme değil spreyli şişeleri tercih edin.Bunun en önemli nedeni ellerinizle temas eden parfümün bakterilere açık hale gelmesi ve daha kısa zamanda bozulması.Bu nedenle spreyli parfümleri kullanmak aynı zamanda çok daha ekonomik olacaktır.

Ne Sıklıkla Sürmeli ???

Her Gün :) 
Parfüm sıkmak günlük bakımınızın bir parçası olmalı.Her gün düzenli aralıklarla kullandığınız bir kokunuz olmalı.

Parfüm kullanmanın altın kuralı: Çok fazla parfüm kullanmayın. Bir odaya gireceğiniz zaman parfümünüz sizden önce girmesin. Parfüm kullanırken ideal sayı farklı bölgelere 2 ya da 3 kere sıkılmasıdır. Parfümün tipi de miktarını belirlemede önemli bir etken.
Eau de Toilette ise daha hafif ve uçucu Eau de Parfume ise daha kuvvetli ve kalıcıdır. Bu yüzden Eau de Parfume her zaman daha ölçülü kullanılmalıdır.

Çiçeksi Kokular

Gül leylak yasemin gibi aklınıza gelebilecek her türlü çiçek özünü içerirler. Tatlı ve yumuşak kokuları vardır. Estee Lauder Pleasures ve Flora by Gucci çiçek kokusuna örnek olabilir.



Odunsu Kokular

Odunsu parfümlerin içinde sedir ağacı, sandal ağacı ve paçuli gibi notalara rastlarsınız. Orman esintisini verebilecek en iyi örneklerden biri Elizabeth Arden in Mediterranean parfümüdür.



Meyveli Kokular

Bergamot limon mandalina tatlı portakal kırmızı meyveler ve greyfurt notaları içeren bu parfümler hafif olmaları nedeniyle oldukça rağbet görüyor. DKNY Be Delicious ve Prada Infusion de Fleur d'Oranger ben buradayım diyen meyveli parfümlerden...



Oryantal Kokular

Temel içerikleri misk, amber vanilya ve egzotik bitkilerdir. Oryantal parfüm deyince akla ilk gelenlerden biri olan Dior un efsane Midnight Poison ı en güzel oryantal parfümlerden biridir.
( Şiddetle Tavsiye Edilir )



Yorumlar