ALKALİ SU

Alkali diyeti ve sağlıklı yaşam ile ilgili bilgilere devam ediyorum..Alkali beslenmenin püf noktalarını diyette yapılması gerekenleri sizlerle paylaşmıştım. Bugün de ALKALİ SU dan bahsedicem..Gerçekten çok faydalı olacağına eminim..
 
Alkali su, 20 kilo başına 1.lt olmak üzere tüketilmelidir. Günlük ihtiyaç 2.5 ile 4 litre arasındadır. Ancak basitçe mutfakta bulunan karbonatla suyu alkali yapabiliriz.
1 litre suya yarım çay kaşığı kadar karbonat eklersek suyun PH’ını 8 ve daha yukarı alkali değerlere çıkarabiliriz. Karbonat,elma sirkesi veya limon ekleyerek alkali özelliği arttırılan su içmek yağ yakımını arttırır. Günde 3 litre alkali su,9 litre normal sudan daha iyidir.Alkali su içmeye başladığınızda,bunca su içme eziyetinin nihayet işe yaradığını göreceksiniz.
 
Alkali Su İçmek 
1-Suyun yemeklerle içilmemesi gerekir. Suyun alkali yapısı midenin asidini azaltır.yemek sırasında mide asidi azalırsa yiyecekler,özellikle proteinler iyi sindirilemezler.İyi sindirilemeyen proteinler bağırsaktaki asit yükünü arttırlar. 
2-Her 20 kiloya 1 litre alkali su içmek gerekir. 
3-Sabah kalkınca ilk iş,akşam yatmadan önceki son iş olarak birer bardak alkali su içmek önerilir. 4-Suyu 2 saatte bir içmek tavsiye edilir.(Çünkü böbrek vücuttan asitleri temizlerken mesaneyi yavaş yavaş doldurur.)
5-Suyun öğün aralarında içilmesi gerekir. 
6-Yemeklerden yarım saat önce ve yemekten 2 saat sonra su içilmelidir. 
7-Özellikle yemekten yarım saat önce içilen 1 bardak alkali su acıkmayı azaltır.(Sudaki alkali özellik midenin asidini azalttığı için açlığa bağlı mide kazınması azalır.) 
8-Pratik olmak için yanımızda karbonat taşıyıp suya ekleyebiliriz.1 litre suya yarım çay kaşığı oranında kullanmak yeterlidir. 
9-Limonlu veya elma sirkeli suyu açken içmek mideyi daha çok kazındırır.Bunları yemek sonrası tüketmek daha uygundur.
10-Suyu soğuk içmek yerine oda sıcaklığında içmek daha uygundur.

Yorumlar