ALKALİ DİYETİ

Alkali diyeti..Bunu ilk duyduğum da nasıl ya olurmu böyle şey bunlarımı yicez sadece demiştim ama alıştım! Gerçekten..
Aileyle yaşıyor olmanın ve yemekleri annemin yapıyor oluşunun zorluğunu yaşasam da onu da kendime benzetmeye karar verdim :))

Yan tarafta yer verdiğim listenin bir çıktısını aldım.Market alışverişimde dışarıda yemek yediğimde ya da evde yemek yaparken bu liste de yer alanlara oldukça dikkat ediyorum artık.Ve eminim ki ilerleyen zamanlarda bu listeye ihtiyaç bile duymicam.Çünkü alışıyorsunuz.Ve açıkçası bu listeye uymaya başlayıp sağlıklı beslenmeye başladıktan sonra eskiden yediğiniz içtiğiniz şeylerin ne kadar fazla ne kadar hantal ve ne kadar gereksiz olduğunu farkediceksiniz.

Bira, kahve, siyah çay, meyve suyu, likör, kırmızı et, sardalya konservesi, ton balığı konservesi, yapay tatlandırıcılar ve turşu en bilinen ve en uç seviye de asit içeren besinler arasında yer alıyor.

Yumurta için asidik özelliği yüksek dense bile sadece beyazını kullanarak ve ölçülü bir kullanım sağlayarak dengeyi tutturabiliyorum.

Alkali beslenme de önemli olan diğer bir hususta yukarı da yer verdiğim protein durumu.Protein alımı arttıkça alkali besinlere daha çok ağırlık vermek gerekiyor.Yani vücuda aldığımız protein miktarının 2 ile 4 katı kadar alkali besin tüketmeliyiz.Ki bu durumda istediğimiz denge sağlanabilsin.

Dr.Ayşegül Çorumlu nun söylediğine göre; "Alkali beslenen kişiler, vücuttaki atılacak asit miktarını anında azaltacakları için idrarlarının rengi açılacak ve kokusu hafifleyecek. Alkali beslenen kişini deodorant kullanması gerekmeyecek çünkü ter kokusu azalacak. Yüksek protein diyetleri yapanlarda olan ağız kokusu olmayacaktır. Dışkılama daha düzenli ve sorunsuz olacak, gaz ve hazımsızlık problemleri azalacaktır. Mide yanması, reflü şikayetleri azalacak, kilo kayıpları bel bölgesinden olacaktır. Alkali beslenen bireyler daha dinlemiş uyanacaklar ve daha enerjik olacaklardır. Uzun vadedeyse: kan testlerinde olumlu değişiklikler görülecek, kolesterol, şeker, insülin değerleri düşecek, tiroit fonksiyonları daha düzgün çalışmaya başlayacak, azalan damar plakları ve azalan karaciğer yağlanması, yavaşlayan kemik erimesi gibi olumlu sağlık durumları yaşama ihtimalleri fazlalaşacaktır. Kısaca alkali beslenme kilodan kansere kadar her türlü sağlık sorunun azalmasına yardımcıdır."

AKŞAM YEMEKLERİNDE BU KURALLARA DİKKAT!
• Daima aldığınız protein miktarının dört katı kadar çiğ sebze tüke¬meye çalışın.
• Çiğ sebze yeterince tüketemiyorsanız sebze suyu için.
• Kırmızı et yediğinizde sebze desteği normalden daha fazla olsun.
• Aksam yemeği lokmalarınızı en az 15 kez çiğnenerek yutun hatta tek tek sayın.
• Yemekle beraber alkol, ayran, meyve suyu ve benzeri içecekleri içmeyin.
• Yemekten iki saat sonra bir bardak suya bir yemek kaşığı limon veya doğal elma sirkesi ekleyip için.
• Televizyon karşısında atıştırmalık olarak bolca limonlu salatalık yiyebilirsiniz.
• Mideniz kazınırsa yatmadan hemen önce bile olsa, bir katı yumurta yemeniz mümkün.
• Yatmadan önce bir bardak karbonatlı su içmeyi unutmayın. (1 litreye yarım çay kaşığı karbonat ekleyerek hazırlayabilirsiniz.)
• Karbonatlı sudan tüm güne yayılmış olarak en az 1,5 litre tüketmelisiniz.

Listeye ek olarak sabah yürüyüşleri plates koşu ya da fitness tavsiye edebilirim sizlere.Ayrıca sağlıklı yemek tariflerimide ilerleyen günlerde paylaşıcam.Geçen gün yaptığım kepek unlu kurabiyeler
( http://zesbymilagro.blogspot.com/2013/08/kurabiyeler.html ) bu listeyle hazırlandı.

Hepinize sağlıklı mutlu mutlu günler :)

Yorumlar